hodowla i uprawa
FERMO
POLECANE
Relacja z otwarcia nowoczesnej hali inwentarskiej

Relacja z otwarcia nowoczesnej hali inwentarskiej



15 stycznia 2020 w miejscowości Żużela k. Opola miało miejsce uroczyste otwarcie nowoczesnego budynku inwentarskiego o wymiarach 115 x 18 m, dedykowanego do tuczu drobiu. Inwestorami obiektu są państwo Sybilla i Robert Drost, dla których jest to pierwsze tak duże przedsięwzięcie. Głównym wykonawcą obiektu jest nasza firma, która kompleksowo wyposażyła fermę w systemy oraz najnowocześniejsze technologie usprawniające proces produkcyjny.

Uroczystość zgromadziła wielu gości oraz sympatyków, wśród których nie zabrakło przedstawicieli władz lokalnych, inspektoratów weterynarii, firm oraz hodowców branży drobiarskiej. W tym ważnym dla Państwa Drost dniu uczestniczyli również rodzina oraz przyjaciele inwestorów.

Część oficjalną otwarcia rozpoczął dyrektor generalny naszej firmy, który powitał zgromadzonych gości, a gospodarzom podziękował za zaufanie i doskonałą współpracę przy realizacji wyposażenia kurnika. Ważną częścią uroczystości było oficjalne przecięcie wstęgi, poświęcenie obiektu oraz wręczenie symbolicznego klucza do nowo otwartej fermy.

Systemy zastosowane w budynku inwentarskim Państwa Drost budziły duże zainteresowanie wśród gości. O technologii wykorzystanej na fermie drobiu opowiedzieli kierownicy działów Fermo. Pierwsza prezentacja wygłoszona przez pana Jakuba Kuświk dotyczyła omówienia wyposażenia i rozwiązań zastosowanych na fermie. Kierownik działu inwestycji pan Dominik Plota opowiedział z kolei o systemie zarządzania fermą drobiu państwa Drost, przy wykorzystaniu komputera produkcyjnego F-PRO 4.

Zgromadzeni goście mogli bliżej przyjrzeć się wyposażeniu budynku, które spełnia wszelkie kryteria nowoczesnego, energooszczędnego oraz wydajnego budynku inwentarskiego na miarę XXI wieku. Nasi przedstawiciele oraz doradcy chętnie odpowiadali na pytania kierowane od zwiedzających, a także prezentowali funkcjonalność poszczególnych elementów wyposażenia.

Zwieńczeniem uroczystości otwarcia nowego budynku był bankiet, który był znakomitą okazją do podjęcia wspólnych rozmów, wymiany doświadczeń oraz dyskusji na temat przyszłości branży drobiarskiej w Polsce.

Zapraszamy do obejrzenia relacji wideo z tego wydarzenia
Kliknij tutaj, aby zobaczyć relację

  • Dodaj komentarz
  • Poleć znajomemu
  • Napisz swój komentarz do tego artykułu*:
    Postaraj się pisać pełnymi zdaniami. Ułatwi to czytanie twojego komentarza innym użytkownikom. Przeczytaj regulamin umieszczania opinii.
    Autor:
    Podaj wynik dodawania*: 4+7= (wynik wpisz cyfrą) ?